PROBLEM I NA ANFIELDU

Upravno tijelo južnoameričkog nogometa (CONMEBOL) otvorilo je istragu protiv Darwina Nuneza, a ukoliko dobije najtežu kaznu, mogao bi se suočiti s dugotrajnim izbacivanjem iz nogometa.

Urugvajska nogometna zvijezda Darwin Nunez preksinoć je bio akter žestoke tučnjave na stadionu nakon utakmice polufinala Copa Americe između njegove selekcije i Kolumbije.

Urugvajci su poraženi rezultatom 1:0, a onda su viđene potpuno nevjerovatne scene jer su se urugvajski nogometaši na tribinama tukli s kolumbijskim navijačima. Prednjačio je upravo Nunez, koji je sa stolicom krenuo prema navijačima Kolumbije, a onda završio u žestokom "fajtu" s navijačima.

Nunez se popeo na tribinu te razmijenio nekoliko udaraca šakama s navijačima. Na šokantnim videosnimcima vidi se i kako ga je jedan od Kolumbijaca na tribinama direktom udario u lice, što je poljuljalo Nuneza.

Najnovije informacije iz Južne Amerike otkrivaju kako je krovna kuća tamošnjeg nogometa CONMEBOL pokrenula istragu protiv igrača Liverpoola i reprezentacije Urugvaja.

"Nema mjesta netoleranciji i nasilju na terenu i izvan njega. CONMEBOL oštro osuđuje svaki čin nasilja koji utječe na nogomet. Pozivamo sve da u preostalim danima svu svoju strast pretoče u podršku svojim timovima i priredimo nezaboravno slavlje", stoji u saopćenju CONMEBOL-a.

Ukoliko ga odluče kazniti, Nunez bi se mogao suočiti s dugotrajnom suspenzijom koja bi se prenijela i na Liverpool. To bi ozbiljno ugrozilo prvu sezonu novog trenera Arnea Slota na klupi Liverpoola jer ovaj trener polaže velike nade upravo u Urugvajca.

Spas za Nuneza moglo bi biti ukoliko se dokaže da je na tribinama branio porodicu, ono o čemu Urugvajci govore već danima nakon što je izbio prvorazredni skandal.

Suspenzija prijeti još desetorici urugvajskih igrača, ali oni nisu razmjenjivali udarce s navijačima kao što je to učinio Nunez, pa tako njega čeka i najteža kazna.

Pod istragom su još Jose Maria Gimenez, Santiago Mele, Matias Vina, Mathias Oliveira, Facundo Pelistri, Ronald Araujo, Brian Rodriguez, Emiliano Martinez, Rodrigo Bentancur i Sebastian Caceres.