15-GODIŠNJI VARELA

Iz Portugala su stigle vijesti koje su potresle nogometni svijet, a tiču se najtalentovanijeg nogometaša iz te zemlje, 15-godišnjeg Cardosa Varele.

Naime, Varela je nakon finala Evropskog prvenstva za kadete između Italije i Portugala (3:0) - nestao.

Vareli, inače nogometašu Porta, se nakon finala gubi svaki trag i uzalud ga čelnici slavnog portugalskog kluba već danima pokušavaju kontaktirati.

Kako javlja A Bola, ne sumnja se na tragediju ili nešta slično, već se najvjerovatnije radi o sukobu između Varelinog menadžera i Porta.

Navodno, njegov menadžer je tražio tri miliona eura da Varela nastavi igrati za Porto, no u klubu nisu htjeli pristati na to, te je epilog svega Varelin "nestanak".

Navodno, menadžer je Vareli već pronašao novi klub i to u Njemačkoj, no kako Varela još uvijek nije napunio 16 godina, nije mogao potpisati ugovor.

No, to nije kraj bizarnoj priči oko Varele. U čitavu priču ušao je i hrvatski niželigaš Dinamo iz Odranskog Obreža.

Prema pisanju A Bole, Varela je dogovorio saradnju sa Dinamom do 29. oktobra. Tada će Varela napuniti 16 godina, te će onda otići u Njemačku.

Porto je prijavio cijeli slučaj FIFA-i, Portugalskom i Hrvatskom nogometnom savezu, ali i nadležnim vlastima, te ćemo vidjeti kako će se čitava situacija odviti.