LEGENDARNI IMPERATOR

Legendarni turski trener Fatih Terim bez dlake na jeziku je komentarisao ispadanje Turske s Evropskog prvenstva i jasno označio selektora Vincenza Montellu kao glavnog krivca za to.

Popularni Imperator prozvao je Montellu što je odlučio da se ekipa povuče prilikom vodstva od 1:0 i opredijeli se na branjenje svog gola.

"Nismo imali nikakve opasnosti ispred našeg gola dok nismo poveli. Nizozemska je pojačala tempo i uvela pojedine igrače te postala učinkovitija. Previše smo se povukli, a u takvoj postavci ne možete pobjeći od pritiska Nizozemaca", rekao je Terim.

Interesantno, Terim je izjavio i da je meč protiv Nizozemske bio najlakši mogući ako je ekipa mislila da pobijedi u četvrtfinalu.

"Ako misliš pobijediti na turniru, ovo je bio najlakši meč koji smo mogli dobiti. Ne možeš pobijediti samo braneći se. Možete pobijediti nekada, ali ne možete biti uspješni. Naša ekipa ima vrlo veliku ofanzivnu snagu i šteta da je nismo do kraja koristili. Gubitkom u ovoj utakmici Turska je izgubila finale, a ne polufinale", dodao je Terim, koji je ubijeđen da Engleska ne bi imala šanse protiv Turske.

"Bio sam neko ko nije mislio da će Engleska imati puno šanse protiv naše igre. Imamo talentiranu ekipu, ali nažalost smo sada u trenutku koji nismo očekivali", istakao je.

Na kraju je Terim ipak čestitao Montelli jer je sveukupno nastup Turske na Euru bio izvrstan.

Terim, koji uskoro puni 71 godinu, trenutno je bez posla nakon što je dobio otkaz u Panathinaikosu u maju, a prethodno je na 202 utakmice vodio Galatasaray.

Selektor Turske je Terim bio u čak četiri navrata, a ukupno je ovu selekciju vodio na 133 utakmice.