VEĆ IMAMO JEDAN DERBI

Nakon što je okončana grupna faza Copa Americe, poznati su svi parovi četvrtfinala i u njima ćemo imati jedan pravi derbi južnoameričkog nogometa.

Uporedo s Evropskim prvenstvom u Njemačkoj, angažovane su i one najbolje ekipe Južne, Centralne i Sjeverne Amerike koje igraju Copa Americu u Sjedinjenim Američkim Državama. Domaćin je ispao u grupnoj fazi, ali ćemo svejedno imati spektakl u nokaut fazi.

Apsolutni derbi igrat će selekcije Urugvaja i Brazila. Urugvajci su na besprijekoran način sa svih devet bodova prošli grupu, dok su se Brazilci mučili, ali ipak na kraju prošli u četvrtfinale.

Prvi favorit za naslov i svjetski prvak, selekcija Argentine, nalazi se na suprotnom dijelu žrijeba i čini se da joj je otvoren put ka finalu. U četvrtfinalu će Argentinci igrati protiv Ekvadora, a onda u eventualnom polufinalu protiv boljeg iz duela Venecuele i Kanade.

Parovi četvrtfinala Copa Americe:

Argentina - Ekvador 5. juli (03:00)
Venecuela - Kanada 6. juli (03:00)
Kolumbija - Panama 7. juli (00:00)
Urugvaj - Brazil 7. juli (03:00)

Kako se Argentina i Brazil nalaze na suprotnim stranama žrijeba, to znači da bi Superklasiko mogli gledati tek u finalu Copa Americe. Ipak, to je poslastica koju svi priželjkujemo i sigurno je da bi bilo najbolje kad bi baš Argentina i Brazil igrali u finalu.

Ono što je zanimljivo, jeste da se u utakmicama četvrtfinala i polufinala neće igrati produžeci. Ukoliko utakmice završe neriješenim rezultatom, odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca, dok za finale to ne važi. U finalu će biti i produžeci i penali ukoliko utakmica ne završi neriješenim rezultatom.