NAJAVLJUJE POVREDU

Apsolutni derbi osmine finala Evropskog prvenstva igrat će selekcije Francuske i Belgije, a uvertira za taj meč nije bila baš najprijatnija pa su se iz Nogometnog saveza Belgije morali izvinjavati rivalima u ovom okršaju.

Belgijski komičar Pablo Andres iskoristio je pjesmu kojom su Francuzi proslavili osvajanje Svjetskog prvenstva 2018. godine, izmijenili nekoliko riječi, te "zaprijetili" povredom Kyliana Mbappea, najveće zvijezde francuske reprezentacije.

U videu objavljenom na društvenim mrežama belgijski veznjak Amadou Onana se pojavljuje kao neko ko će povrijediti Mbappea u toj utakmici i pjeva o tome.

"Ko će napasti Mbappeovu tibiju, Onana, Amadou Onana", stoji u pjesmi koju pjeva reprezentativac Belgije, a podijelili su ga brojni fanovi.

Kadrovi su izazvali brojne polemike na društvenim mrežama, a odmah je nakon svega reagovao Nogometni savez Belgije s izvinjenjem koje je uputio njegov predstavnik za medije Stefan Van Loock. Izvinjenje je uputio neposredno prije konferencije za medije uoči utakmice.

Kontroverzni video je odmah uklonjen s većine kanala društvenih mreža, ali je svakako zanimljiva uvertira kojom je podgrijana atmosfera uoči najvećeg derbija osmine finala.

Francuska i Belgija sastaju se u ponedjeljak s početkom u 18 sati.