PRVI DUEL NOKAUT FAZE

Selekcija Švicarske se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je danas u duelu osmine finala odigranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu pobijedila reprezentaciju Italije rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme je apsolutno pripalo dominantnim Švicarcima koji su opasno zaprijetili u 24. minuti kada je Donnarumma sjajno odbranio Embolu. Ipak, spasa Italijanima nije bilo osam minuta prije odlaska na odmor kada se Freuler sjajno snašao u šensaestercu i matirao nemoćnog golmana Italije. Gol pogledajte ovdje.

Mogla je Švicarska u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena udvostručiti vodstvo, ali je ponovo Donnarumma spasio Italijane uz pomoć stative. Međutim, samo što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu Švicarska je udvostručila vodstvo. Vargas je fenomenalno šutirao s ivice šensaesterce u suprotni ugao Donnarumminog gola i zatresao mrežu za veliko slavlje Švicaraca. Gol pogledajte ovdje.

Nemoćni Italijani nisu se uspjeli oporaviti od šoka te su tek preko Scammace pogodili stativu što nije bilo dovoljno da ugroze sigurnu pobjedu Švicarske koja se zasluženo plasirala dalje.

Švicarska će u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv pobjednika duela između Engleske i Slovačke koji se igra sutra.

Rezultat i strijelci:

Švicarska - Italija 2:0 (Freuler 37', Vargas 46')