VELIKI GEST

Dosadašnji napadač Real Madrida Joselu karijeru će nastaviti u saudijskom klubu Al Gharafu, a Kraljevi su morali uskočiti u pomoć kako bi se njegov transfer realizovao.

Joselu je u Real Madridu prošle sezone bio na posudbi iz Espanyola, Kraljevi su željeli otkupiti njegov ugovor za svega 1,5 milion eura, ali on im je saopćio da ne planira ostati na Santiago Bernabeu stadionu.

Iako je prihvatio prelazak u Saudijsku Arabiju, Espanyol je pravio probleme i nije želio pustiti Joselua u Al Gharafu bez obeštećenja.

Na kraju, Real je odlučio da udovolji želji Joselua i otkupi ga od Espanyola za 1,5 miliona eura, a zatim ga pusti da pređe u Al Gharafu.

Joselu ima već 34 godine i polako se bliži kraj njegove karijere, a upravo u toj činjenici i treba tražiti odgovor na pitanje zašto je sada odlučio ići u Saudijsku Arabiju gdje će zarađivati 8,5 miliona eura godišnje.

Protekle sezone je Joselu za Real postigao 10 golova u La Ligi i 5 u Ligi prvaka, gdje je posebno oduševio partijom u polufinalu protiv Bayerna, kada je Bavarcima dao dva gola u 88. i 90. minuti meča te tako režiranim preokretom donio Realu plasman u finale, a kasnije i titulu prvaka Evrope.