DESET NOGOMETAŠA

Nakon 36 utakmica grupne faze, na redu je osmina finala Eura koja se igra u Njemačkoj. Na njihovu nesreću, deset igrača će propustiti ovaj susret zbog suspenzije.

Njemački defanzivac Jonathan Tah će biti suspendovan za osminu finala protiv Danske, doć će i skandinavska selekcija biti oslabljena za neigranje Mortena Hjulmanda koji također ima dva akumulirana žuta kartona.

Silvan Widmer je također dobio drugi žuti karton tokom meča između Švicarske i Njemačake, te nema pravo nastupa protiv Italije, ali još veći hendikep imat će Azzurri.

Naime, jedan od najboljih igrača Italije i otkrovljenje Eura Riccardo Calafiori požutio je protiv Hrvatske i zbog toga neće moći pomoći saigračima protiv Švicaraca.

Nakon što je dobio žute kartone protiv Srbije i Engleske, Slovenac Erik Janža će propustiti utakmicu protiv Portugala.

Rumun Nicusor Bancu propustit će duel protiv Nizozemske, dok Gruzijci neće moći računati na Anzora Mekvabišvilija u okršaju sa Španijom.

Konačno, Turska će biti itekako oslabljena protiv Austrije, jer Hahan Çalhanoglu i Samet Akaydin imaju žute kartone, a Austrijanci će biti lišeni usluga Patricka Wimmera.