S ODMORA NA TEREN

Nakon prvog dana Evropskog prvenstva i odigrane samo jedne utakmice, već imamo jednu ludu priču aktera najvećeg nogometnog takmičenja na Starom kontinentu.

Junak priče je Emre Can, iskusni veznjak Elfa, koji je prije samo dva dana bio na godišnjem odmoru, a onda je uslijedio hitan poziv selektora Juliana Nagelsmanna.

Nagelsmann je Canu uputio naknadni poziv za okupljanje reprezentacije za Euro zbog povrede Aleksandra Pavlovića, a vezista Dortmunda se naravno odazvao.

Sinoć je u finišu meča dobio priliku za igru, a to je i iskoristio postizanjem prelijepog pogotka u 93. minuti kojeg možete vidjeti ovdje.

"Luda priča. Prije dva dana sam bio na godišnjem odmoru", rekao je Can nakon utakmice.

"Nazvali su me u srijedu, obavio sam jedan trening, dana sam ušao i zabio gol. Presretan sam i zahvalan Julianu i njegovom timu", dodao je 30-godišnji veznjak turskog porijekla.

Iza Cana je solidna sezona u dresu Dortmunda za koji je odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima. Postigao je 2 gola i upisao 2 asistencije.

Naredni meč Nijemci igraju protiv Mađarske u srijedu od 18 sati, a grupnu fazu će zaključiti duelom sa Švicarskom četiri dana poslije.