DVA VELIKANA

Nogometaši Hrvatske večeras u Lisabonu igraju generalnu provjeru pred Evropsko prvenstvo, a gostovat će selekciji Portugala, jednom od glavnih favorita za titulu.

Vatreni su u Portugal stigli predvođeni kapitenom Lukom Modrićem, koji se u Lisabonu sreo sa Joseom Mourinhom, a objavivši fotografiju s njim je "zapalio" Instagram jer je ta objava već skupila debelo preko milion lajkova.

"Uvijek vas je zadovoljstvo vidjeti gospodine! Zauvijek zahvalan! Posebni i pravi", napisao je Modrić u opisu fotografija.

Svima je jasno da se dio o zahvalnosti Mourinhu odnosi na odluku slavnog trenera da u augustu 2012. godine dovede Modrića u Real Madrid iz Tottenhama za 35 miliona eura.
 
Saradnja Modrića i Mourinha u Real Madridu trajala je nešto manje od godinu, pošto je Portugalac Kraljevski klub napustio tokom 2013. godine, a u posljednjoj deceniji je Hrvat izrastao u legendu Reala i jednog od najboljih vezista svih vremena.

Modrić je za Real Madrid odigrao 534 utakmice, postigao 39 golova i upisao 86 asistencija.

Što se Mourinha tiče, on je nedavno preuzeo ekipu turskog Fenerbahčea, gdje će naredne sezone voditi reprezentativce BiH Edina Džeku i Radeta Krunića, ukoliko oni u međuvremenu ne promijene sredinu.