BODOVI IM NIŠTA NE ZNAČE

Nogometaši Fiorentine sinoć su u zaostalom meču 29. kola Serije A savladali Atalantu rezultatom 3:2 i spustili zavjesu na ovu sezonu italijanskog šampionata.

Međutim, uprkos pobjedi, nogometaši kluba s Artemio Franchi stadiona nisu dobro prošli nakon utakmice, kada su se trebali pojaviti pred svojim navijačima.

Navijači Fiorentine su postrojili nogometaše ispred tribine na kojoj su bili smješteni, potom im je jedan od njih održao kratak i žustar govor, a uslijedilo je skandiranje: "Poštujte naš dres".

Razlog nezadovoljstva navijača Fiorentine leži u činjenici da je prošle sedmice njihov tim doživio poraz u finalu Konferencijske lige od grčkog Olympiakosa.

Inače, golove za Fiorentinu sinoć su postigli Andrea Belotti dva puta i Nicolas Gonzales. Za domaće su se u strijelce upisali Ademola Lookman i Giorgo Scalvini.

Što se tiče sezone u Seriji A, Atalanta je na kraju završila četvrtoplasirana i naredne sezone igra Ligu prvaka, dok je Fiorentina takmičenje okončala na osmoj poziciji i igrat će kvalifikacije za Konferencijsku ligu.