VELIKA RAZMJENA IGRAČA

Protekle noći se u NBA ligi desila spektakularna razmjena Minnesota Timberwolvesa i New York Knicksa, a u glavnoj ulozi je fantastični centar Karl-AnthonyTowns.

Towns je u razmjeni dvije ekipe postao novi član New York Knicksa, koji su zauzvrat u Minnesotu poslali Dontea DiVincenza i Juliusa Randlea, kao i svoj pick prve runde na NBA Draftu narednog ljeta.

Timberwolvesi su u ovoj razmjeni oslobodili značajan prostor u salary capu (ukupna suma plaća svih košarkaša u ekipi, koja je u NBA ligi ograničena), a u trejdu su učestvovali i Charlotte Hornetsi, koji su pomogli da trejd finansijski može da bude realizovan, a zbog toga će dobiti pickove na Draftu.

Prošle sezone je Towns prosječno bilježio 21,8 poena po utakmici i 8,3 skokova, a sada će opet raditi sa trenerom Tomom Thibodeauom koji je vodio Timberwolvese u periodu 2016. do 2019. godine.
  Podsjećamo, član Minnesote je i reprezentativac BiH Luka Garza, koji je sada ostao bez jednog od dva svoja najbolja saigrača, pošto su Timberwolvese na terenu predvodili upravo Towns i Anthony Edwards, novo zaštitno lice ove franšize.

Towns je bio prvi izbor Drafta 2015. godine, kada ga je s prvog mjesta upravo birala Minnesota, a od tada je ovaj košarkaš izrastao u jednog od najboljih centara u ligi, koji može igrati i na poziciji krilnog centra.