VELIKA ZVIJEZDA NBA LIGE

Američki košarkaš Stephen Curry i Golden State Warriorsi odavno su postali "jedno", no to bi se moglo promijeniti, ako je vjerovati špekulacijama.

Warriorsi prosječna ekipa koja desetljećima nije osvojila šampionsku titulu, no Curryja su izabrali na NBA Draftu 2009. godine, a on ih je od 2015. godine doveo u pet finala NBA lige u kojima su osvojili četiri titule. On je postao kralj "trojki" u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta te je osvojio dvije MVP nagrade.

Međutim, svim lijepim stvarima dođe kraj, bar tako kaže izreka, a jasno je da Curry neće igrati zauvijek. Nakon što su pustili Klaya Thompsona u Dallas Maverickse, Warriorsi se okreću ka budućnosti i fazi tranzicije koja dolazi u narednim godinama.

Špekulacije o tome da će i Curry napustiti Golden State su se intenzivirale nakon što je on u biografiji svog profila na Instagramu napravio promjenu.

Curry je pomogao Amerikancima da osvoje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a potom je iz biografije na Instagramu ukloni Warriorse. U njegovoj biografiji sada piše "Believer. Father. Husband. Founder. Philanthropist. And...Olympic Gold Medalist. Philippians 4:13", što znači da je dio "Olympic Gold Medalist" zamijenio dio "Guard for the @Warriors".

Curryjeva supruga Ayesha i njihova djeca su svoj porodični život izgradili u Athertonu u Kaliforniji, jednom od najbogatijih gradova te žive na imanju vrijednom 30 miliona dolara. Imanje je kupljeno 2019. godine, a Curry je produžio ugovor s Warriorsima 2021. godine koji ga "veže" za ekipu do 2026. godine.

Moguće je da Curry samo naglašava novi ogromni uspjeh u karijeri ostvaren na OI u Parizu, a također ni u jednom trenutku u javnosti nije nagovijestio da želi otići. Ipak, ukoliko se odluči na promjenu, LeBron James i Anthony Davis ga čekaju u Los Angelesu.