AMERIKANCI NIŽU POBJEDE

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ponovo nije briljirala, ali je protiv Njemačke upisala petu vezanu pobjedu u sklopu priprema za Olimpijske igre.

Popularni "Dream team" slavio je nakon drame i utakmice prepune uzbuđenja rezultatom 92:88 u O2 Areni u Londonu protiv Njemačke koja također na Olimpijske igre u Pariz ide s velikim očekivanjima, a utakmica sinoć pokazala je da su ona i opravdana.

Amerikanci su bolje otvorili meč i već u prvoj četvrtini imali 12 poena prednosti, no Nijemci se u drugom dijelu igre vratili, da bi u konačnici u trećoj četvrtini došli do potpunog preokreta.

Uslijedilo je dramatičnih desetak minuta i posljednja četvrtina u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu. Kada je bilo najpotrebnije u završnici, LeBron James ponovo preuzima odgovornost, veže pet ključnih poena i donosi SAD-u pobjedu.

Upravo je James bio najefikasniji igrač utakmice s 20 poena, šest skokova i četiri asistencije. Joel Embiid je postigao 15, a Steph Curry 13 u pobjedničkom timu.

S druge strane, Franz Wagner je postigao 18, a Andreas Obst 17 poena u poraženoj Njemačkoj.

To je za Nijemce drugi poraz u pripremama za Olimpijske igre, a prethodno ih je savladala Francuska. S druge strane, SAD ima svih pet pobjeda.