NIKAD NISU TO SAVLADALI

Kada pomislite na najbolje košarkaše na svijetu poput LeBrona Jamesa i Stepha Curryja, sigurno pomislite da nema poteza kojeg oni ne mogu izvesti s loptom. No, varate se.

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država se priprema za Olimpijske igre u Parizu, a pred reprezentativcima je u trenucima odmora bio postavljen veoma jednostavan zadatak koji većina djece može ispuniti - vrtjeti loptu na jednom prstu.

No, ovaj u osnovi jednostavan zadatak je veliki problem čak i za košarkaša koji je sinonim za vještinu baratanja loptom - Stepha Curryja.
  "S loptom mogu uraditi mnoge stvari, ali to je jedina stvar koju ne mogu. To je zaista sramotno", rekao je Curry koji je bezuspješno pokušavao vrtjeti loptu na jednom prstu.

"U ovom nisam dobar", tužno je konstatovao LeBron James.

Kevin Durant, Klay Thompson, Jrue Holiday i Anthony Edwards su bez problema demonstrirali svoju vještinu jer su kao djeca naučili to raditi, dok loptu na prstu uz Curryja i Jamesa nisu uspjeli zavrtjeti ni Tyrese Haliburton ni Joel Embiid.

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država će na Olimpijskim igrama u Parizu u grupi C igrati sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom.