Fadil Vokrri dobio pozitivne signale od predsednika FIFA Sepa Blatera za nastup Fudbalskog Saveza Kosova u međunarodnim mečevima.

Predsjednik Fudbalskog saveza Kosova Fadil Vokrri razgovarao je u srijedu s prvim čovjekom FIFA Sepom Blaterom o mogućnosti odigravanja prijateljskih mečeva reprezentacije Kosova i, prema njegovim riječima, ishod razgovora će biti pozitivan. On ističe da je prije dva dana obavljena samo jedna faza pregovora, da će oni biti nastavljeni u septembru, kao i to da je veliki optimista kad je konačan ishod u pitanju.

"Susreo sam se sa Sepom Blaterom i razgovarali smo u vezi s predstojećim prijateljskim utakmicama reprezentacije Kosova. Razgovarali smo dovoljno dugo da obje strane kažu šta imaju, a dogovoreno je da se ponovo sretnemo u septembru kako bi se pronašao modalitet odigravanja tih mečeva i obeležja koja bismo mogli da nosimo", kaže Fadil Vokrri i dodaje:

"FIFA je ozbiljna organizacija i vjerujemo da neće menjati svoje mišljenje. Potvrdili su da će utakmica biti i sada nam samo ostaje da u septembru definišemo sve detalje pomenutih susreta".

Fadil Vokrri tvrdi da sa Sepom Blaterom nije pričao o prijemu Kosova u FIFA ili UEFA, jer zna da za to još nisu ispunjeni uslovi.

"Statut UEFA je jasan i mi znamo da ne možemo biti primljeni u članstvo dok se ne ispune neke druge vansportske stvari, ali to nas ne ograničava da održavamo kontakte sa svjetskom i evropskom fudbalskom federacijom i nadamo se dobrim vijestima", kaže Vokrri.