Nakon osvajanja turnira do 14 godina koji su u Peći organizovali Teniski klub ”Peja” i Teniska federacija Kosova, Meldin Mustafi je još jednom potvrdio da je  jedan od najvećih sportskih talenata na Kosovu.

Meldin Mustafi ima 13 godina i rodom je iz Lokvice kod Prizrena. Član je Teniskog kluba “Prizren”. Ovo je njegov drugi osvojen turnir na nivou Kosova u konkurenciji do 14 godina.

U finalu turnira u Peći bio je bolji od Art Barutija iz TK “Sporek-Gjakova” pobjedivši ga rezultatom 9:5.

“Mogu vam reći da sam u veoma jakoj konkurenciji pokazao svo svoje umijeće u tenisu. Prijavilo se sedamnaest tenisera iz većine teniskih klubova sa Kosova poput klubova iz Prištine, Peći, Mitrovice i bilo je veoma teško osvojiti pehar. Ovo je već četvrti ovogodišnji turnir, a ja sam osvojio dva, u Prizrenu i Peći. Treniram skoro svaki dan pod rukovodstvom jednog od najboljeg teniskog trenera Jetonom Haderđonajem sa kojim smo moja porodica i ja veoma zadovoljni", istiće Mustafi.

"Pratim i najjaći teniski turnir na svijetu, Wimbldon, gdje bih volio da kao pobjednika vidim mog uzora u tenisu Švajcarca Rozera Federera. Volio bih, s obzirom na veliki broj talentiranih tenisera na Kosovu, da možemo ići vani i igrati teniske mečeve sa svojim vršnjacima, te pokazati da ima perspektive za kosovski tenis.", dodao je Mustafi.



Jeton haderđonaj, trener TK ,,Prizreni”, između ostalog kaže da se ima puno mladih tenisera od 6, 12 i 14 godina i da su puni entuzijazma i željni uspjeha.

"On ima punu podršku i mene i svoje porodice, no to svakako nije dovoljno. Da bi postigao vrhunski sportista potrebna je i pomoć svih mogućih struktura društva poput opštine, te raznih sponzora poput biznismena ili svih onih koji bi željeli finansijski, pomoći ovom mladom sportisti. Zamolio bih ovim putem i bošnjačku zajednicu, za koju znam da puno vaših ljudi žive širom Evrope da pokušaju finansijski pomoći ovom veoma talentiranom sportisti", istiće Haderđonaj.

"Vjerujem da će Meldin za par godina imati prioritet u stvaranju buduće teniske reprezentacije Kosova, jer trenutno je najbolji teniser na Kosovu do 14 godina. Sve informacije o našem klubu možete naći na našem sajtu KT ,,Prizreni”. Uskoro će se otvoriti zatvoreni teniski teren u Ljandovici tako da će svi naši teniseri trenirati i u zimskim uslovima, tako da će njihova forma biti tokom čitave godine na nivou",  dodao je Jeton Haderdjonaj,  trener TK ,,Prizreni”.

S obzirom na sve ono što je do sada prikazao u sportu, te za dostojno prezentovanje bošnjačke zajednice na Kosovu, mladi Meldin Mustafi sa svojom porodicom svakako zaslužuje da bude gost naših zastupnika u Parlamentu Kosova koji bi mogli pomoći u  nastavku karijere ovog mladog sportiste.





Vinetu Ganić