Cristiano Ronaldo i njegovi Portugalci ipak nisu uspjeli zaustaviti Španiju prema još jednom finalu. Fudbaler Real Madrida ponudio je svoje dojmove po ispadanju s Europskog prvenstva.

Nakon prolaska "skupine smrti" i četvrtfinalnog slavlja nad Češkom, Portugal je svoj put u Poljskoj i Ukrajini okončao poslije 120 minuta borbe sa susjedima s Pirinejskog poluotoka. Aktualni prvak Europe i svijeta, ekipa Španije, pobijedila je 4:2 na jedanaesterce.

"Jedanaesterci su lutrija. Španija je imala sreće i čestitam joj na pobjedi", rekao je Cristiano Ronaldo, prva zvijezda Portugala, po završetku utakmice.

"Utakmica je bila izjednačena i Portugal može biti ponosan na ono što je učinio. Ispali smo uzdignute glave", dodao je.

Ronaldo je istaknuo kako su vrlo važne bile zamjene koje je učinio španski izbornik Vicente del Bosque: "Dobrim se potezom pokazalo uvođenje svježih Pedra i Navasa, nakon čega su Španci imali više prilika, iako ih nije bilo puno. Utakmica je, sve u svemu, bila lijepa".

Ronaldo je u polufinalu Lige prvaka protiv Bayerna promašio jedanaesterac za Real, a protiv Španjolske nije bio među prva četiri portugalska izvođača.

"Oni koji su pucali, pucali su dobro. Nije se pojavljivao duh promašaja protiv Bayerna", kratko je prokomentirao.