Utakmica četvrtfinala Evropskog prvenstva između Engleske i Italije koja se igra u nedelju u Kijevu mogla bi da bude najveći izazov za ukrajinske vlasti od početka šampionata.

Naime, prema posljednjim informacijama sa "ostrva", čak 10.000 navijača Engleske, a možda i više njih, krenuće put Olimpijskog stadiona u Kijevu kako bi bodrili selekciju "gordog albiona".

Do sada je, bar kada je reč o mečevima prve faze, uz Engleze bilo između četiri i pet hiljada njihovih navijača, ali će se taj broj najmanje udvostručiti za četvrtfinale.

"Već tokom utakmice sa Ukrajinom, primijetili smo povećan broj pretraga avio-letova za Kijev na internetu. Kada je Rooney dao gol, i najavio pobjedu, taj broj se učetvorostručio, a poslije meča - povećan je za čak šest puta. Nemamo riječi, vlada nezapamćeno interesovanje", kažu u jednom od engleskih servisa za praćenje aktivnosti internet korisnika.

Englezi za sada nisu pravili incidente po kojima su, obično, poznati kada prate svoju reprezentaciju na gostovanjima, ali će njihov udvostručeni broj zadati dodatni posao kijevskim vlastima.

"Neće nam biti svejedno ako zaista dođe 10.000 Engleza, ali... Nadam se da ćemo sve uraditi kako treba da sve prođe u redu i miru", izjavio je jedan od policijskih službenika u Kijevu.