Nekadašnji svjetski prvak u skoku u vis, Patrik Sjöberg, danas 46-godišnjak, izjavio je da ga je još kao dijete zlostavljao istaknuti finski trener Viljo Nousiainen.

Poznati švedski atletičar postao je tako treći sportaš koji je za seksualno zlostavljanje optužio trenera. Sjöberg je u svojoj autobiografiji napisao kako ga je trener Nousiainen zlostavljao dok je imao 11 godina, a trajalo je četiri godine.

Sjöberg je u svojoj karijeri osvojio dvije srebrne i i jednu brončanu medalju na Olimpijskim igrama. To se odlučio objaviti nakon što je nekadašnji skakač u vis Christian Skaar Thomassen priznao kako ga je zlostavljao upravo Nousiainen.

Nakon ta dva priznanja stiglo je i treće. Švedski atletski trener Yannick Tregaro javno je priznao kako je i njega zlostavljao isti taj finski trener, koji je preminuo 1999. godine.



Bivši švedski skakač u vis Patrik Sjöberg je otkrio još jednu tajnu iz svog života. Naime, priznao je kako se tijekom karijere drogirao da bi ublažio bolove uzrokovane ozljedama.

Sjöberg je u svojoj autobiografiji priznao da ga je u mladosti trener Viljo Nousiainen seksualno zlostavljao, a sada je otkrio da je posezao i za narkoticima.



Bivši je svjetski prvak u skoku u vis kazao kako se svakodnevno drogirao i to uglavnom kokainom, ali da nikada nije uzimao drogu kako bi poboljšao učinak na natjecanju.

Sjöberg je kao glavni razlog za opijanje, drogiranje i brojne tulume naveo ozljede koje su ga pratile tijekom karijere u kojoj je mnogo problema imao s Ahilovom tetivom i stopalom.