Brazil dominirao u meču protiv Paragvaja, ali se pošteno ispromašivao. Brazilci nisu pogodili ni sa penala!

Brazil je doživeo sudbinu Kolumbije i Argentine i ispao je u četvrtfinalu Copa Americe od Paragvaja. Posle 120 minuta (dakle, posle produžetaka) bilo je 0:0, a u penalima 2:0 za Paragvaj!

Šta su sve Brazilci promašili u meču protiv Paragvaja teško je opisati. Ali, ovo veće iznedrilo je jednog heroja - Justo Villar, golman Paragvaja koji le "začarao svoju mrežu.

Gotovo je nevjerovatno kako Brazil nije riješio utakmicu u 90 minuta. Brazilci su stvorili desetak prilika, od kojih bar četiri, pet ulaze u kategoriju stoprocentnih. "Pera Detlić" Neymar, Alesandre "Patak" Pato, Lusio...Svi oni su bili u gol šansama, ali je na golu Paragvaja briljirao Gusto Vilar. Možda je i malo reći da je briljirao. Čovjek je činio čuda!

Tokom celog meča Paragvaj nijednom ozbiljnije nije ugrozio gol Brazila. Preciznije rečeno, Paragvajce nije ni zanimalo da daju gol. Važno im je bilo samo da sačuvaju svoj. Prema prikazanom, nisu zaslužili ni 0:0. Ali, i to je fudbal.

Snagu Paragvajcima ulivala je i Larisa Riquelme, koja je ponovo blistala, kao na Mundijalu u Južnoj Africi. Ali, nije bila usamljena.

Uglavnom, Paragvajci su odoleli Brazilcima u oba produžetku. Najveće uzbuđenje dogodilo se u finišu prvog dodatnog dijela igre. U 102. minutu borba za jednu loptu, potom koškanje na terenu, a ceh su platili Lucas Leiva (Brazil) i Alkaras (Paragvaj). Obojica su poslati u svlačionicu, pod tuševe.

Dekadentni fudbal Paragvaja i gubitak snage, "smorio" je Brazil u dodatnih 30 minuta, pa nije uspeo da stvori nijednu izglednu priliku. Zanimljivo, jedinu i najbolju priliku na meču Paragvaj je imao u 118.minutu(!), kada je Perez pronašao Nelsona Valdeza koji je iz prve opalio, ali pored gola Julia Cezara.

- PENALI -

Loše je počelo po obe ekipe u penalima. Elano za Brazil - očajno preko gola, a Bareto za Paragvaj pored gola. Justo Villar potom ponovo sjajan - zaustavio je udarac Tiaga Silve.

Estigaribia je bio prvi fudbaler koji je večeras u La Plati pogodio mrežu - 1:0 za Paragvaj nakon dvije serije.

Treći udarac za Brazil - opet preko gola. Andre Santos očajno. Možda jeste bio problem na mjestu gde je obilježena "bijela tačka", ali, svejedno, očajno izvođenje penala.

Riveros je potom doveo Paragvaj u vođstvo od 2:0. Šutirao je kao Estiugaribiaa - snažno, po sredini gola. Julio Cezar je bio nemoćan.

Naredni izvođač za Brazil bio je Fred iiii...pored gola! Nevjerovatno veče za Brzilce. Kao da su bili omađijani, kao da je Justo Villar bacio čini! Ili su to bile Larisa Riquelme i njene drugarice. Hm, kako god, Brazil je još jedan favorit koji je ispao u četvrtfinalu Copa Americe.

Jedan zanimljiv podatak - ovo je prvi put od 2001. godine da Brazil i Argentina neće biti među prve četiri reprezentacije na Copa Americe. Te, 2001. godine Argentinci nisu učestvovali.