Engleski mediji tvrde da je kapiten Arsenala Cesc Fabregas već spakirao stvari i čeka da potpiše ugovor s Barcelonom. Transfer bi trebao biti dovršen za vikend, a europski prvak će svoje 'dijete' platiti oko 40 miliona eura.

Veliki transfer koji se 'kuha' više od godinu dana, trebao bi i službeno biti okončan za koji dan.

Nakon što je prva ponuda Barcelone za kapetana Arsenala Cesca Fabregasa odbijena na Emiratesu, engleski mediji javljaju da će katalonski velikan u London stići s ponudom od 40 miliona eura i na Camp Nou odvesti veznjaka koji je tamo i ponikao.



U utorak ujutro Arsenal je predstavio dresove za novu sezonu, a na snimanju nije bilo najveće zvijezde Topnika što se na Ostrvu shvatilo kao definitivni rastanak s klubom.

BBC je objavio izjavu neimenovanog visokopozicioniranog dužnosnika Arsenala koji tvrdi da je transfer Fabregasa još samo mali korak od dovršetka.

"Prva ponuda Barcelone od 30 milouna eura je odbijena, no vratit će se s još većom i Cesc će gotovo sigurno biti prodan".



Barcelonini igrači već slave dolazak španskog reprezentativca.

"On je sjajan igrač nevjerojatne tehnike. Poznaje ovo mjesto vrlo dobro i zna što ovaj dres znači igračima i navijačima", izjavio je golman Barçe Victor Valdes i vrlo vjerojatno novom suigraču poslao poruku dobrodošlice.

Podsjetimo, Barcelona je prošlo ljeto za Fabregasa nudila 33 miliona eura, no menadžer Topnika Arsene Wenger tada je uvjerio svoju zvijezu da ostane u Londonu. No želja 24-godišnjeg osvajača naslova svjetskog prvaka za osvajanjem trofeja je velika, a tu si želju u Arsenalu nije uspio ostvariti.

Fabregas je kao klinac 2003. napustio Camp Nou, a čini se da će se sada na njega i vratiti na opštu radost navijača i brojnih suigrača iz reprezentacije.