Međunarodna nogometna federacija (FIFA) službeno je zatražila od Engleskog nogometnog saveza (FA) i lista Sunday Times dokaze za tvrdnje o korupciji prilikom odlučivanja o domaćinima svjetskih prvenstava 2018. i 2022.

FIFA je reagirala nakon što je bivši predsjednik FA lord David Triesman optužio četiri visoka Fifina dužnosnika Jacka Warnera, Nicolasa Leoza, Ricarda Teixeiru i Worawia Makudia za uzimanje mita. Pod povećalom javnosti su i dopredsjednik Fife Kamerunac Hayatou i Anouma iz Obale Bjelokosti.

Podsjetimo prvenstva su dobili Katar i Rusija, dok su Englezi ispali najveći gubitnici. 
 
U pismu koje je glavni tajnik Fife Jerome Valck poslao predsjedniku FA-a Davidu Bernsteinu od Engleza se traže dokazi o umiješanosti visokih dužnosnika Fife u korupcijskom skandalu. Lord Triesman je optužio predsjednika zone CONCACAF, Jacka Warnera da je tražio tri milijuna eura za financiranje projekta gradnje škole, predsjednik CONMEBOLA Paragvajac Leozo je tražio titulu viteza, Tajlanđanin Makudi je tražio tv prava za utakmicu Tajland – Engleska, dok je Brazilac Teixeira nije jasno definirao što želi, već je izjavio 'morate imati nešto za mene'.
 
Pod povećalom javnosti su i dopredsjednik Fife Kamerunac Hayatou i Anouma iz Obale Bjelokosti koje se sumnjiči da su dobili po milijun eura za katarski glas.