Jučer su odigrane utakmice trećeg dana turnira u malom fudbalu “ASTRA Cup 2011” koji se održava u Gornjem Ljubinju.

Očigledno je da je turnir izazvao veliko interesovanje mještana Župe, Podgore i Prizrena s obzirom da je bilo prisutno preko 400 gledalaca.

U prvoj utakmici koja je odlučivala koja ce ekipa igrati u samoj završnici turnira nijanse su odlučile pobjednika. Ekipa  iz sela Skorobišta je pobjedila ekipu sela Grnčare sa 2-1 i to pogotkom u samom finišu utakmice. Bilo je finih poteza pojedinaca iz obje ekipe, te puno uzbuđenja jer je bilo nerješeno do pred kraj utakmice. I kada se činilo da će penali odlučiti koja ekipa ide dalje, neko od igrača iz ekipe sela Skorobista šutirao je ka golu Grnčaraca, usput je lopta dotakla nekog igrača, promjenila smjer i prevarila golmana iz Grnčara. Tako su Skorobištani uz puno sreće prošli dalje. Drugi, više prijateljski ili revijalni meč, nego takmičarski jer su obije ekipe iz Gornjeg LJubinja, donio je puno golova i užitka za sve prisutne ljubitelje fudbala. Ekipa “Palma” je deklasirana ekipu “Okeani” sa 8-2.

Nakon tih preliminarnih utakmica prešlo se na odigravanje polufinalnih duela. U trećoj utakmici dana, izuzetno zanimljivoj “žilava”ekipa iz Skorobišta pružila je jak otpor ekipi iz Rečana. Čak su i poveli u prvom poluvremenu sa 1-0, no u drugih 40 minuta su pokleknuli I izgubili sa 2-1, te će danas od 17 časova igrati za treće mjesto sa ekipom iz sela Pousko koji su u poslednjem meču dana izgubili od iskusne ekipe “Palma” čak sa 9-2. Tehnički i fizički jača ekipa “Palme” je razgalila srca svojih navijača koji će, vjerujemo, danas od 18 časova uz zvuke zurli, tupana i “vuvuzela”, dakle svojim navijanjem pomoći svojoj ekipi da osvoji prvi “ASTRA Cup” u povodu desetogodisnjice postojanja ovog radija na bosanskom jeziku.

Ponovo je briljirao njihov najbolji igrač i strijelac Edvin Osmani. Sve u svemu, jučerasnje utakmice su bile interesantne i zanimljive tako da se vjeruje da će se danas od 16 časova, kada počinje sportsko-kulturni program, tribine biti prepune onih koji vole fudbal.

Pregled jučerasnjeg 3. dana turnira:

Grnčare - Skorobište 1:2;
Okeani - Palma 2:8;
Polufinale:
Rečane - Skorobište 2:1,
Pousko - Palma 2:9;

Današnji program:
16 časova - pioniri (revijalni susret);
17 časova - utakmica za treće mjesto - Pousko-Skorobiste;
18 časova – finale – Palma (G.LJubinje) - Kafe-bar Dubai (Rečane);
19 časova – ceremonija zatvaranja turnira te predaja pehara pobjedničkoj ekipi turnira

Očekuje se veliki broj mještana Župe, Podgore i Prizrena. Političke I javne ličnosti opštine Prizren, gosti njemačkog i turskog Kfora, predstavnici NVO sektora, biznismeni i ostali. Za dobar štimung i dobro raspoloženje pobrinuće se folk-bend Imeta Alije, estradnog umjetnika iz Ljubižde.

Pripremio: Vinetu Ganić