Drugi dan turnira u  malom fudbalu za “Astra Cup 2011” koji se igra u Gornjem Ljubinju na poligonu osnovne škole “Izvor”protekao je u fer i korektnom navijanju sa tribina, te u još boljim fudbalskim čarolijama u četiri interesantna i uzbudljiva meča.

Jedan od favorita na turniru, ekipa “Palma” iz Gornjeg Ljubinja koja je prošlog ljeta osvojila treće mjesto na turniru “Mira i prijateljstva” u Rečanu, je u prvoj utakmici programa prosto deklasirala ekipu “Nove škole” iz Prizrena sa rezultatom 9:1. Briljirao je njihov najbolji igrač Edvin Osmani koji je postigao četiri gola i istakao kandidaturu za najboljeg strijelca turnira.

U drugoj utakmici sastale su se ekipe sela Jablanice i ekipe sela Pousko. Ekipa iz sela Pousko je fizički bila spremnija te lako savladala ekipu iz Jablanice rezultatatom 4:2  te tako prošla dalje.

Treća utakmica jučerašnjeg programa je bila više prijateljskog karaktera nego takmičarskog jer su obje ekipe iz Gornjeg Ljubinja. Bilo je interesantnih poteza igrača obeju ekipa. Nakon 40 minuta efektivne igre rezultat je glasio Okeani - Ultras 6:1.

Na kraju jučerašnjeg dana turnira, u derbiju dana, sastale su se ekipe Kafe-bar “Dubai” iz Rečana i ekipa iz Gornjeg Ljubinja “Šepovci”. U interesantnom meču bilo je malo  golova i puno  lijepih momenata tako da su ljubitelji fudbala na tribinama bili zadovoljni prikazanom igrom obeju ekipa. Susret se u regularnom toku završio nerešeno 1:1, tako da se pristupilo izvođenju penala. Uspješnija je bila ekipa Kafe-bar “Dubai” sa 3:2 i prošla dalje. Ekipa iz Rečana  svrstala se, uz ekipu ”Palma”za jednog od favorita za osvajanje pehara, vjerujemo, ubuduće tradicionalnog turnira u malom fudbalu “ASTRA Cup”. Nakon današnjih utakmica saznaćemo koje će ekipe igrati za treće mjesto, a koje u velikom finalu koje su  na programu sutra.

Pregled jučerašnjih utakmica (2. dan turnira):
Palma (Gornje Ljubinje) - Nova škola (Prizren) 9:1;
Pousko-Jablanica 4:2;
Okeani (Gornje LJubinje) – Ultras (Gornje LJubinje) 6:1;
Kafe-bar “Dubai” (Rečane) – “Šepovci” (Gornje LJubinje) 1:1 - penalima 3:2.

Program današnjeg trećeg dana turnira:
- Grnčare - Skorobište (utakmica I) 15 h
- Palma - Okeani  (utakmica II) – 16 h
- Kafe-bar “Dubai ”Rečane - pobjednik utakmice I - 17h
- Pousko - pobjednik utakmice II - 18h

Sistem takmičenja je da će poraženi na utakmicama koje se igraju od 17  i 18 časova igrati sutra, 24. aprila od 16 časova u utakmici za treće mjesto. Pobjednici utakmica igraće u velikom finalu koje je na programu sutra od 18 časova za prelazni pehar “ASTRA Cup 2011”. S obzirom na  lijepo vrijeme i odlične uslove za igru, dobro suđenje te korektno i sportsko navijanje očekuje se da ovog sportskog vikenda (subota i nedjelja) tribine na poligonu  osnovne škole “Izvor”u Gornjem Ljubinju budu ispunjene do poslednjeg mjesta.

Pripremio: Vinetu Ganić