U jučerašnjem prvom danu fudbalskog turnira u malom fudbalu ,,ASTRA“cup 2011. godine, u pravoj sportskoj atmosferi pred oko 200. gledalaca na tribinama poligona osnovne škole ,,Izvor“ u Gornjem LJubinju odigrana su četiri izuzetno zanimljiva fudbalska meča. U prvom susretu turnira ekipa iskusna ekipa cafe-bara ,,Dubai“ iz Rečana visoko je porazila ekipu iz sela Lokvice sa 8:1. Ekipa iz sela Lokvice nije bila toliko loša kako rezultat govori, no 3-4 loše reakcije odbrane ove ekipe doprinjele su da rezultat bude takav-kakav jeste.

Drugi meč je bila igra ,,mačke i miša“ s obzirom da je ekipa ,,Šepovci“ iz Gornjeg Ljubinja bila daleko bolja i kvalitetnija a i razlika u godinama je učinila svoje. Recimo da je ekipa ,,Internacional“-2 iz Prizrena bila sastavljena od pionirske selekcije i to je bilo njihovo prvo turnirsko iskustvo. Rezultat 8:2 za ,,Šepovce“. Zanimljivo je to da će se upravo ove dvije ekipe sastati  u današnjoj poslednjoj utakmici drugog dana turnira i vjerujemo da će taj meč biti zanimljiv za sve ljubitelje fudbala.

Treća utakmica je oduševila sve prisutne na turniru. Naime, mlada i perspektivna ekipa iz sela  Mušnikova vodila je sa 2:0 i činilo se da lako proći dalje. No, uporna ekipa iz sela Skorobišta je sa dva gola u finišu utakmice došla do izjednačenja i kasnije na penale imali više sportske sreće i prošla dalje. Reklo bi se ,,spretnija“i ,,srećnija“ekipa ide u nastavak takmičenja.

Nakon svih tih uzbuđenja koje su priredile ekipe iz Mušnikova i Skorobišta, u četvrtoj utakmici dana i u pravom derbiju sastale su se ekipe ,,Internacional“ iz Prizrena i ekipa iz sela Grnčare. Puno lijepih fudbalskih poteza igrača obeju ekipa, te puno lijepih golova obilježilo je ovaj meč . Iako se prije meča smatralo da će ekipa ,,Internacional“ škole fudbala iz Prizrena lako proći dalje, žilava ekipa iz Grnčara odličnom taktikom pobijedila sa 6:2. Meč su obilježila braća Mujo, Helmir i Džanel, koji su zajedno postigli pet pogodaka za svoju ekipu. Turnir su prvog dana odlično sudili Mehmed Kaplani i Tahir Kasi.

Pregled prvog dana turnira za ,,ASTRA“cup 2011

Jučerašnji prvi dan takmičenja:
1. Dubai(Rečane) - Lokvica 8:1;
2. Šepovci (G. Ljubinje) – Internacional 2(Prizren)  8:2;
3. Mušnikovo - Skorobište 2:2(regularno)-penalima 1:2;
4. Grnčare – Internacional 1 (Prizren)  6:2;

Današnji program (drugi dan turnira) za ,,ASTRA“cup 2011:
15h i 30 min ,,Palma“(G. LJubinje) - ,,Nova škola“(Prizren);
16h i 30 min  Pousko-Jablanica;
17h i 30 min  ,,Okeani“-,,Ultras“;
18h i 3o min ,,Šepovci“(Gornje LJubinje) - ,,Dubai“(Rečane).

Sutra (subota) na programu su utakmice trećeg dana takmičenja na turniru, a u nedjelju (24.aprila) od 16 sati  igraće se za treće mjesto, a 18 časova je termin za finalnu utakmicu turnira. Turnir je izazvao veliko interesovanje mještana Župe, Podgore i Prizrena te se ovog vikenda očekuje veći broj gledalaca.

Pripremio Vinetu Ganić