Večeras su na programu prvi mečevi osmine finala Lige Evrope u fudbalu, a vjerovali ili ne, čak pet bivših evropskih šampiona (Liverpul, Porto, Psv, Ajax i Benfica), kao i još 5 timova koji su osvajali neko drugo evropsko takmičenje: Bayern (Leverkusen), Rangers, Zenit, Dinamo Kijev i PSG), nalaze se među 16 klubova koji su posle 176 odigranih mečeva i 470 postignutih golova: prvi strijelac Falcao (Porto), sa sedam pogodaka, stigli do osmine finala Lige Evrope.

Četiri utakmice se igraju od 19 časova, a preostale četiri od 21.05. Primjećuje se da nema izrazitog favorita, ali se čini da svaka ekipa može stići do same završnice. Benfica iz Lisabona je na prvom mjestu u ligi Portugala, Bajer Leverkusen je hit njemačke Bundes lige (na drugom je mjestu), Engleski premijerligaši su u top-formi.

Liverpul prošle nedjelje pobjedio čak i velikog favorita za titulu Premijer - lige Manchester Uniteda sa 3:1 golovima sjajnog holandskog reprezentativca Dirka Kuyta, a Manchester City je pri vrhu. Villareal je odlična ekipa i pri vrhu tabele u španskoj Primeri, Ajax i PSV su favoriti holandskog fudbalskog  prvenstva, a ruskim ekipama će pomoći čuvena ruska zima. Tu su i Glazgow Rangers, PSG te Braga tako da su parovi  vrlo interesantni...

Danas u 19:00 h
CSKA - Porto
Braga - Liverpul
PSG - Rangers
Leverkusen – Villareal

Danas u 21.05 h
Twente - Zenit
Benfika - PSG
Ajax – Spartak (Moskva)
Dinamo (K) - Manchester City

Što se tiče Lige evropskih šampiona, u revanš mečevima osmine finala sinoć i preksinoć postignuti su sljedeći rezultati: Barcelona - Arsenal 3:1, prvi meč 1:2, (Barcelona prošla); Shakhtar - Roma 3:0, prvi meč 3:2, (Shakhtar prošao dalje); Schalke - Valensija 3:1, prvi meč 1:1, (Schalke u četvrtfinalu), te u najinteresantnijem meču Tottenham - Milan 0:0, prvi meč 1:0  (Tottenhem prošao).

Tako je ekipa iz Londona, uz Ukrajinski Shakhtar najprijatnije iznenađenje ovog prestižnog takmičenja. Sve u svemu, ljubitelje fudbala očekuje još jedno ,,vruće” fudbalsko veče...

pripremio Vinetu Ganić