Edin Džeko večeras je u Manchesteru potpisao ugovor sa Manchester Cityem na četiri i pol godine.


"Još od prošlog ljeta kada me Wolfsburg odbio prodati povezan sam sa Cityem. Postojalo je mnogo špekulacija u medijima, ali sam uspio ostati pribran i odabrao sam klub koji me uvijek privlačio", kaže Džeko, prenosi Reprezentacija.net.

"Gledao sam svoj novi klub često na televiziji ove sezone i mogu reći da su igrali vrlo dobro. Drago mi je da je špekulacijama došao kraj, sada je na meni da dam sve najbolje od sebe", dodao je Džeko.

Na, kako kažu engleski novinari, vrsnom engleskom jeziku Džeko je istakao kako će mu čast biti igrati sa novim saigračima:

"City se takmiči za prvo mjesto Premiershipa i i to je ujedno ono što i ja želim. Uzbuđen sam što ću igrati sa igračima kakvi su Teveze i Toure, koje sam do sada mogao vidjeti samo na TV ekranima, ali i sa igračima sa kojima sam već igrao poput Boatenga i Kompanya. Ne želim pričati o svojim kvalitetama, na publici je da to prosudi, a želim svakako da pokažem da vrijedim novca koji sam plaćen. Sada se radujem što ću upoznati igrače i sam grad Manchester, te sve ostale ljude u klubu", zaključio je raspoloženi Džeko.