Edin Džeko će morati sačekati da dovrši prelazak u Manchester City, vrijedan 27 miliona funti, nakon što su se pojavili problemi sa vizom, zbog kojih je "zapeo" na aerodromu Heathrow u Londonu.

City je želio da sve bude završeno danas do podneva, tako da može igrati protiv Leicestera u nedjelju, u utakmici FA kupa. međutim, napadač bh. reprezentacije i njemačkog Wolfsburga nije imao ispravnu vizu kada je u srijedu doletio u Veliku Britaniju na ljekarski pregled, otkriva londonski "The Sun".

Džeki (24) je na kraju dozvoljeno da uđe u tu zemlju nakratko i obavi ljekarski pregled u Watfordu.
Međutim, morao je odustati od planova da posmatra utakmicu koju je City igrao protiv Arsenala i da otputuje u Manchester sa timom. Umjesto toga, rečeno mu je da se mora vratiti u Njemačku, kako bi riješio probleme sa vizom.

Sada je vrlo malo vjerovatno da će danas moći doći u Britaniju, potpisati ugovor, kako bi bio registrovan kod engleske fudbalske federacije (FA) prije roka do podneva.
Britanska granična služba navodi da je za dobijanje vize potrebno čak 28 radnih dana, te bi se moglo dogoditi da se Džekin prelazak odgodi jer prelazni rok ističe 31. januara!