Osmijeh je opet na mom licu. Odabrao sam AC Milan jer je jedan od najboljih klubova na svijetu, veći čak i od Barcelone – rekao je novi fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović.

Švedski je 28-godišnji centarfor u subotu postao igrač Milana nakon što je vodstvo kluba sa San Sira dogovorilo uslove njegove jednogodišnje posudbe iz Barcelone. Nakon što ona istekne, Milan će imati pravo otkupa preostalih tri godine Ibrahimovićevog ugovora sa Barcelonom, i to za 24 miliona eura, ili osam miliona  eura po svakoj od preostalih sezona ugovora.

"Vrlo sam sretan ishodom pregovora, jer situacija nije bila nimalo laka. Otišao sam iz Intera u Barcelonu prošlog ljeta sa velikom motivacijom kako bih napravio nov iskorak u karijeri. Ali, ne pođe uvijek sve onako kako se zamisli", izjavio je Ibrahimović nakon završetka posla.

"Zašto sam izabrao Milan? Zato jer se radi o jednom od najvećih klubova svijeta, klubu sjajne tradicije, većem čak i od Barcelone. Radujem se igranju sa Ronaldinhom i Patom. Mislim da bismo mogli tvoriti fantastičan napadački tercet. Sad je sve na nama. Milanovi će navijači sasvim sigurno imati ove sezone jako puno zabave".

Na pitanje što će na sve reći Interovi navijači, čiji je Ibrahimović bio ljubimac, Šveđanin je rekao:

"Mislim da u ovom trenutku Interovi tifozi nemaju neke naročite potrebe frustrirati se zbog mene s obzirom na to da su bez mene osvojili sve što se osvojiti moglo. Ja, međutim, sada sa Milanom želim osvojiti sve što se može: Ligu prvaka, scudetto, sve moguće..."

"Jesam li se pozdravio sa Guardiolom? Nisam. Mislim da je u ovom trenutku tako najbolje", rekao je na kraju povratnik u Seriju A, jedan od rijetkih igrača koji je igrao u redovima tri najslavnija italijanska kluba, Juventusu, Interu i sada Milanu.

Ibrahimović, koji je već u subotu naveče telefonski razgovarao sa vlasnikom kluba i italijanskim premijerom Silvijem Berlusconijem, u Milano će doputovati u nedjelju. Doktorski pregled i potpis ugovora očekuju ga u ponedjeljak.