Najljepšom utakmicom na turniru u finalu ovogodišnjeg jubilarnog 40-tog turnira “Mira i prijateljstva”- Rečane 2010, ekipa “Erbera je poslije produžetaka savladala “Izolu-market”.

 

U polufinalu odigranom u petak 6. avgusta ”Izola-market” iz Prizrena je pobjedila ekipu ”Palma” iz Gornjeg Ljubinja rezultatom 3:0.

U finalu u subotu 7. avgusta pred prepunim gledalištem i izvanrednom sportskom ambijentu sportskog centra ”Meto Bajraktari” u Recanu sastali se Ekipe ”Erbera” i ”Izole-’market”

Poslije regularnog vremena rezultat je bio 5:5, a u produžecima ekipa Erbera je postigla još 4 gola i slavila sa konačnih 9:7.

Veliki broj golova, fantastican ambijent, prava ”brazilska”atmosfera u najljepšoj utakmici turnira. U obje ekipe igraju nekoliko sadašnjih i bivših igrača FK ”Lirija” iz Prizrena.

”Erber” je u prvih 10 minuta poveo sa čak 3:0, golovima Bajramija i Xhaferija, no do kraja prvih 25 min, bilo je 3:1. Strijelac za ”Izolu market je bio Avduli. U drugom dijelu utakmice furiozan početak  ekipe ”Izola-market” i u prvih 5 minuta postižu 2 gola i izjednačavaju na 3:3. Strijelci Berisha i Kelmandi. Onda zatišje, sa puno prilika na obje strane, a do kraja utakmice obje ekipe postižu još po dva gola i utakmica se u regularnom vremenu završava sa 5:5.

I umjesto a bude penala, jer se finale igralo 2 puta po 25 minuta, po želji kapitena ekipa, igrali se produžeci 2 puta po 5 minuta u kome se ekipa ”Erbera”bolje snasla i vrlo brzo popstigla 3 gola. Tada je već bilo sve završeno. Na kraju konačni rezultat je bio 9:7.

Utakmicu su odlično odsudili Huduti i Ljimani iz Rečana.

Nagrade najboljima je uručila predsjednica NDS-a Emilija Redžepi, uz prisustvo Almira Saitija, direktora direktorijata za sport i kulturu Opštine Prizren i odbornika u Skupštini grada Oruča Karadolamija. sa

Konacni poredak prvoplasiranih ekipa na turniru ”Rečane-2010”:

1. ”ERBER”- Prizren,
2. ”IZOLA-MARKET”- Prizren,
3. ”PALMA”- Gornje Ljubinje

Najbolji igrač: Edvin Osmani - ”PALMA”- Gornje Ljubinje
Najbolji golman: Nedim Kaplani ”PALMA”- Gornje Ljubinje
Najbolji strijelac turnira: Luan Kelmendi - ”IZOLA-MARKET”- Prizren

Tako je u dobroj organizaciji uz učešće 37 ekipa završen jedan od boljih turnira u Rečanu, u svojoj 40-to godišnjici postojanja.

Vinetu Ganić