U ponedjeljak košarkaši Olympiakosa dolaze u SAD, gdje će odigrati pripremnu utakmicu s Cleveland Cavaliersima. Međutim, pitanje je kako će se vratiti u Grčku?

Naime, sudac Christopher Boyko, presudio je u utorak kako vjerovnici grčkog kluba smiju naplatiti više od 400 tisuća dolara, koliko Olympiakos duguje bivšem igraču Chrisu Morrisu.

Amerikanac, kojeg zastupa menadžer Tom McLaughlin, igrao je za Olympiakos do 2001. godine, ali je zbog ozljede koljena završio karijeru. Grčki klub je odbio isplatiti 1,3 milijuna dolara plaće, a McLaughlinu 400 tisuća dolara provizije.

Američki igračko-menadžerski dvojac 2004. godine dobio je tužbu protiv grčkog kluba, a sve dosad Grci su bili izvan nadležnosti suda.

Sve do slijetanja u saveznu državu Ohio. A onda? McLaughlin je zatražio zaplijenu svega, pa čak i zrakoplova kojim će stići grčki klub. U zahtjev je uključio i svu gotovinu koja će se pronaći kod članova grčkog kluba, među kojima bi trebao biti i Nikola Vujčić, kao i kompjutore, putničke čekove i dresove.

Iako je nevjerojatno da će bogata braća Aggelopoulos, vlasnici Olympiakosa koji to još nisu bili kada je za klub igrao Morris, dopustiti takvu sramotu kluba, McLaughlin je zatražio da savezni agenti dočekaju avion i izvrše naplatu. Američki mediji su dodali - ako neće moći oni, neka dođe Shaquille O'Neal pa naplati. Ionako centar Clevelanda priča kako želi biti šerif.