BRZI TRENING

Brzo, petominutno vježbanje može vam dati odličan uvid u stvarno stanje kondicije.

Trener Tyler Read za Eat This, Not That izdvojio je pet vježbi koje trebate napraviti kako biste uspješno testirali jeste li u dobrom formi. Read je istaknuo kako je trening dizajniran da bi testirao izdržljivost, fleksibilnost i kardiovaskularno zdravlje.

"Ovaj trening sastoji se od pet vježbi, svaka se izvodi po jednu minutu bez pauze između. Cilj je vidjeti koliko ponavljanja možete izvesti za svaku vježbu u okviru jedne minute. Prije nego što počnete, zagrijte se nekoliko minuta laganim kardiovaskularnim vježbama, poput hodanja u mjestu ili laganog trčanja", savjetuje trener.

Sklekovi

Započnite u položaju planka s rukama malo šire od širine ramena i tijelom u ravnoj liniji od glave do peta. Savijte laktove i spuštajte tijelo dok vam prsa ne budu gotovo dodirivala pod. Vratite se u početni položaj ispravljanjem ruku. Nastavite raditi što više sklekova u jednoj minuti, održavajući pravilnu formu.

Ovisno o broju ponavljanja, vaš je rezultat:

Odličan: 50+ sklekova Dobar: 20 do 29 sklekova

Prosječan: 10 do 19 sklekova Ispod prosjeka: 10 sklekova

Čučnjevi

Stanite s nogama u širini ramena i prstima lagano okrenutim prema van. Spustite tijelo kao da sjedate unatrag na stolicu, držeći koljena iza prstiju i prsa podignuta. Gurnite se kroz pete kako biste se vratili u početni položaj. Nastavite raditi što više čučnjeva u jednoj minuti, održavajući pravilnu formu, prenosi Eat This, Not That.

Ovisno o broju ponavljanja, vaš je rezultat:

Odličan: 50+ čučnjeva Dobar: 40 do 49 čučnjeva

Prosječan: 30 do 39 čučnjeva Ispod prosjeka: <30 čučnjeva

Plank

Vježbu započnite u plank položaju, s podlakticama na tlu i tijelom u ravnoj liniji od glave do peta. Držite ovaj položaj što je duže moguće unutar jedne minute. Pazite da vam kukovi ne vise ili ne budu previsoko, održavajući ravnu liniju tijela.

Ovisno o broju ponavljanja, vaš je rezultat:

Odličan: 60 sekundi Dobar: 45 do 59 sekundi

Prosječan: 30 do 44 sekunde Ispod prosjeka: 30 sekundi

Jumping Jacks

Stanite s nogama zajedno i rukama uz bokove. Skočite, raširujući noge u širinu ramena dok podižete ruke iznad glave. Ponovno skočite kako biste se vratili u početni položaj. Nastavite raditi što više skokova u jednoj minuti, održavajući ujednačen ritam.

Ovisno o broju ponavljanja, vaš je rezultat:

Odličan: 80+ ponavljanja Dobar: 60 do 79 ponavljanja Prosječan: 40 - 59 ponavljanja Ispod prosjeka:<40 ponavljanja

Marinci

Započnite iz stojećeg položaja. Spustite se u čučanj s rukama na podu. Izbacite noge unatrag u plank položaj. Napravite sklek, zatim skočite nogama natrag u položaj čučnja. Eksplozivno skočite u zrak, ispružajući ruke iznad glave. Nastavite raditi što više marinaca u jednoj minuti, održavajući pravilnu formu.

Ovisno o broju ponavljanja, vaš je rezultat:

Odličan: 20+ ponavljanja Dobar: 15 do 19 ponavljanja

Prosječan: 10 do 14 ponavljanja Ispod prosjeka: 10 ponavljanja