VRIJEDI PROBATI

Bijele čarape su poznate po tome što se na njima brzo stvaraju mrlje kojih se nije lako riješiti.

Henry Lee, stručnjak za čišćenje, navodi kako limunov sok sa svojim prirodnim svojstvima izbjeljivanja, može učiniti čuda u izbjeljivanju vaših čarapa kada se koristi uz ključalu vodu.

"To je jednostavna, prirodna i isplativa metoda koju ćete smatrati iznenađujuće učinkovitom", navodi.

Limunov sok možda nije vaše sredstvo za pranje veša, ali njegovo kiselo svojstvo je veoma učinkovito u borbi protiv prljavštine zbog koje vaše čarape poprime žutu ili sivu nijansu.

Tamo gdje mnogi upadnu u zamku izbjeljivača, pokušavajući da svom rublju vrate nekadašnju slavu, to može biti neoprostivo na tkaninama, često ostavljajući za sobom žuti trag.

Nježna, ali moćna priroda limunske kiseline, direktno cilja na prljavštinu, ali brine o tkanini, povećavajući njen sjaj dok uklanja mrlje.

Za početak, umočite svoje prljave bijele čarape u posudu napunjenu do pola mlakom vodom kako biste počeli razbijati tvrdokornu prljavštinu. Zatim uključite kuhalo u koje iscijedite ogromnu količinu limunovog soka te sačekajte dok ne proključa.

Dodajte kipuću mješavinu citrusa u posudu, pustite da se čarape natapaju u kiseloj smjesi najmanje dva sata, ali slobodno ih ostavite duže.

Nakon namakanja, izvadite čarape iz limunaste kupke i bacite ih u mašinu za pranje veša na standardni ciklus centrifuge.