JEDNOSTAVAN NAČIN

Peškiri mogu biti posebno mekani kada ih tek kupite, ali ćete možda primijetiti da se nakon nekoliko pranja počnu stvrdnjavati i grebati vas.

Postoje brojni trikovi za koje se kaže da ih omekšaju tokom pranja - bijelo sirće, soda bikarbona, omekšivač - ali postoji još nešto što može uzrokovati stvrdnjavanje vaših ručnika.

Pretjerana upotreba deterdženta jedan je od razloga zašto mogu postati prilično čvrsti, tvrde stručnjaci na inthewash.co.uk.

Savjetovali su da prepolovite količinu deterdženta koji se koristi prilikom pranja, objašnjavajući: "Previše deterdženta zapravo može učiniti peškire prilično krutima i punim ostataka sapuna".

"Da biste riješili ovaj problem, sve što trebate učiniti je prepoloviti količinu deterdženta koji koristite u svojoj mašini za pranje veša kada perete peškire", navode.

Na kraju, to će rezultirati mekšim peškirima i pomoći će vam da uštedite novac jer će vas koštati manje po pranju.

Stručnjaci također savjetuju da svoje ručnike perete odvojeno od odjeće, jer ako to ne radite, to može prenijeti dlačice između njih - ostavljajući ručnike čvrste, a odjeću cijela.

Drugi savjet koji dijele je da osigurate da ne pretrpavate mašinu za pranje veša, a stručnjaci pišu da je pet peškira obično prava količina za jedan ciklus, iako to može da varira u zavisnosti od veličine vaše mašine.