JEDNOSTAVNO RJEŠENJE

Plijesan je čest nepoželjan gost u mašini za pranje veša, a može zahvatiti i ladicu za deterdžent i skrivene prostore iza nje zbog nakupljanja vlage.

Uski i često zasjenjeni prostor oko ladice za deterdžent mašine za pranje veša čine je posebno osjetljivom na rast plijesni te ju je teško održavati besprijekorno čistom.

Za one koji nisu sigurni kako da se izbore s takvom vrstom prljavštine, na društvenim mrežama podijeljen je način kako da riješite ovaj problem.

Bijelo sirće i tečnost za pranje veša na spužvi za pranje suđa sa viljuškom ili drugim predmetom kojim možete držati spužvu kako bi dosegnuli do kraja prostora oko ladice mogu vam pomoći kako bi skinuli plijesan.

Bijelo sirće dobro djeluje u uklanjanju više od 80 posto vrsta plijesni, kao i u sprečavanju ponovnog rasta. Ovo je fantastično za one koji se klone jakih hemikalija i preferiraju prirodniji pristup čišćenju.

Stručnjaci preporučuju da ladicu mašine za pranje veša - i samu mašinu - temeljito očistite najmanje jednom mjesečno. Iako su češća čišćenja još bolja, važno je nastojati da se čisti najmanje jednom mjesečno.

Da biste spriječili nakupljanje buđi, dodatne mjere kao što je brisanje ladice nakon svake upotrebe ili ostavljanje lagano otvorene za bolji protok zraka mogu biti efikasne.