Uz vječnu pundžu konjski rep je jedna od najpopularnijih frizura koja čini se nikada neće zastarjeti i preći u zaborav. Bilo da ju nosite uz kraću i dužu, ravnu i kovrčavu, gustu i rijetku kosu ova frizura uvijek izgleda elegantno i trendi . Ako još niste odaberite i vi svoj konjski rep koji možete nositi u grad, na posao, za večernji izlazak ili na plažu.

Niski rep

Niski rep idealan je za srednje dugu i dugu kosu sa duljim šiškama kakvu ima Eva Mendes. Može se nositi preko ili iza ušiju, a šiške na razdjeljak ili na stranu.

Friško opranu kosu osušite ručnikom, prebacite preko glave, nanesite pjenu za kosu i prosušite ju sušilom. Nakon toga kosu prebacite, lagano uhvatite rukama u rep i zavežite gumicom. Šiške dotjerajte naknadno, a kosu na kraju fiksirajte lakom. Niski rep puno je ljepši kada kosa ima volumen i prirodni pad.

Visoki rep

Jedna od najpopularnijih frizura je visoki konjski rep koji se već desetljećima drži na modnoj sceni, a vole ga brojne popularne ljepotice kao što je Fergie. Za visoki rep vaša kosa ne mora biti friško oprana jer ćete je na taj način lakše oblikovati.

Češljem zaližite vlažnu kosu i zavežite gumicom. Želite li ravan rep za završetke upotrijebite peglu za kosu. Izdvojite pramen kose te ga omotajte oko gumice i na donjoj strani zakačite špangicom ili ukosnicom te prstima sakrijte višak kose. Želite li elegantniju verziju ove trendi frizure naglasite profil natapiranim prednjim djelom.

 

Razbarušeni rep

Konjski rep koji izgleda kao da ste prespavali cijelu noć sa zavezanom kosom zapravo je pravi hit, što zna i glumica Blake Lively koja ga često nosi za sve prilike.

Prije nego zavežete rep, kosu natapirajte češljem i to od korijena do vrhova. Kosu sakupite rukama i zavežite ležeran rep. Na kraju češljem još jednom natapirajte rep i vaša je frizura gotova u trenu.

Klasični rep sa šiškama

Šiške i rep dobitna su kombinacija koja može izgledati otkačeno, ali i vrlo elegantno. Olivia Wild velika je ljubiteljica ove frizure koja savršeno pristaje uz glamurozne večernje haljine kakve često nosi lijepa glumica.

Jednostavno češljem odvojite šiške od ostatka kose i zavežite visoki ili niski konjski rep, a šiške naknadno počešljajte po želji. Rep može biti kovrčav ili potpuno ravan, a kosa ležerno zavezana ili potpuno zalizana. Budite kreativni.