ISPROBAJTE IH ŠTO PRIJE

Mnogi ljudi dan započinju kafom, neznajući da im ovaj jutarnji napitak može pomoći da izgube kilograme.

Naime, u posljednje vrijeme na društvenim mrežama sve se više govori o tome kako dodavanjem cimeta i kakaa jutarnjoj kafi može pomoći gubitku kilograma tokom dana, ali i pomoći kod nadutosti.
Obično se navodi da ova dva sastojka mogu potaknuti organizam da sagorijeva masti. Ističe se da kafu pripremljenu na ovaj način pijete ujutro prije jela.

Ipak, da se ne bi sve svelo na provjerene informacije s društvenih mreža, ovaj trik je odobrila liječnica Taz Varkey, koja je detaljno opisala kako malo cimeta i kakaa u kafi može potaknuti sagorijevanje masti, smanjiti upalu i pomoći kod gubitka kilograma.

"Dodavanje cimeta u vašu jutarnju kafu može pomoći u smanjenju hiperglikemije, povećati sagorijevanje masti i smanjiti upalu. Sve je to nevjerovatno korisno za ubrzavanje vašeg metabolizma i pomaže pri mršavljenju", navela je.

Također, navela je da posebno cimet možete dodati svakoj vrsti čaja te da postoji još jedan sastojak koji može biti izvrstan dodatak vašoj kafi. Riječ je o kokosovom ulju. To je zato što sadrži visok udio masnih kiselina srednjeg lanca (MCT), koje ona opisuje kao "posebnu vrstu masti" koju vaše tijelo metabolizira na drugačiji način. Također, pokazalo se da potiču metabolizam.