O ČEMU JE RIJEČ

Halle Berry je u novom intervjuu za Harper's Bazaar navela da se u 58. godini osjeća kao 20-godišnjakinja zahvaljujući terapiji crvenim svjetlom, svakodnevnim vježbama i potpunom izbacivanju šećera iz svoje prehrane.

"Godine su samo broj. Sada se osjećam kao da sam na životnom vrhuncu", kazala je. Objasnila je da svoj izgled održava konzumiranjem koktela vitamina i suplemenata zajedno s testosteronom i estriolom.

Također praktikuje termoterapiju i krioterapiju u zavisnosti od potreba. Pored navedenog, redovno vježba. Praktikuje jiu jitsu, mai thai i taekwondo.

Otkrila je da joj je u dvadesetim dijagnosticiran dijabetes i da je bila u dijabetesnoj komi. Odlučila je zauvijek prestati konzumirati šećer i promijeniti ishranu kako bi izbjegla oslanjanje na inzulin.

"Šećer je neprijatelj. Ne možeš staviti ništa slatko ispred mene niti mi platiti da to pojedem. Jednostavno me ne zanima", rekla je.

Osvrnula se na stereotipe koji vladaju u Hollywoodu, ali i izvan njega.

"Kao žene nas starost mnogo više definiše nego muškarce. Ponekad nas to može učiniti ranjivim. Moramo to odbiti prihvatiti i reći: 'Ne, radit ću ono što mogu sve dok se osjećam dobro. Radit ću šta god želim", ispričala je.