UVRSTITE IH U SVOJ DAN

Stručnjak za zdravlje crijeva Chris Dubberley podijelio je dva vrhunska savjeta koji će vam pomoći da ostanete na pravom putu i izbjegnete debljanje dok ste na odmoru ovog ljeta.

Tokom ljetnjih odmora primamljivo je napustiti našu uobičajenu dijetalnu disciplinu, ali stručnjaci upozoravaju da pretjerano uživanje ne samo da može pokvariti vaše putovanje zbog lošeg zdravlja, već i dovesti do viška kilograma.

Guru za zdravlje crijeva Chris Dubberley iznio je svoj glavni savjet za održavanje ishrane na pravom putu dok se izlažete suncu. On se zalaže za pametne prehrambene navike i donošenje svjesnih izbora hrane kako ne biste narušili svoje zdravstvene ciljeve dok ste daleko.

"Vremenski ograničena ishrana (TRE) je koristan pristup održavanju vaše prehrane dok ste na odmoru. Kasni doručak i raniji završetak večernjeg obroka mogu podržati gubitak težine, poboljšati vaše raspoloženje i povećati nivo energije", navodi.

On također predlaž pješačenje kao odličan način da ostanete aktivni tokom odmora. To je odličan oblik vježbanja i omogućava vam daistražujete okolinu.

Što se tiče švedskog stola za sve što možete jesti, Chris preporučuje: "Kada uživate u hotelskim bifeima, važno je mudro birati. Odlučite se za zdravije opcije doručka kao što su jaja, omlet sa povrćem, grčki jogurt sa bobicama i avokado za zdrave masti Izbjegavajte visokokalorične namirnice kao što su peciva, žitarice i voćni sokovi."

Zapamtite, ključ za uživanje u odmoru bez narušavanja prehrane su ravnoteža i umjerenost. U redu je povremeno se prepustiti, ali vodite računa o veličini porcija i donosite zdravije izbore kada je to moguće.