PROCES MRŠAVLJENJA

Želite imati ravniji trbuh? Jedna od preporuka stručnjaka jeste konzumiranje fermentirane hrane.

Ova hrana je odlična za zdravlje crijeva, ne samo da doprinose zdravoj probavi, već i podržavaju cjelokupno zdravlje i dobrobit.

Također, fermentirana hrana može pomoći u održavanju uravnoteženog crijevnog mikrobioma, poboljšati apsorpciju hranjivih tvari, pa čak i smanjiti nadutost. U ovu grupu ubrajamo hranu poput jogurta, kefira, kombucha, kimchi.

Jogurt

Jogurt je bogat probioticima te doprinosi uravnoteženom crijevnom mikrobiomu potičući učinkovitu probavu i apsorpciju hranjivih tvari. Osim toga, jogur je dobar izvor proteina koji može povećati osjećaj sitosti i smanjiti ukupni unos kalorija.

Kefir

Kefir poboljšava probavu i potiče mršavljenje. Ovaj fermentirani mliječni napitak bogat je probioticima, korisnim bakterijama koje potiču zdravu ravnotežu u crijevnom mikrobiomu. Također, kefir je dobar izvor proteina koji doprinosi osjećaju sitosti, što potencijalno sprječava prejedanje.

Kombucha

Kombucha je jedna od najpopularnijih fermentiranih namirnica na ovom popisu. Bogata je probioticima i odlična za zdravlje crijeva te jačanje imunološkog sistem.

Kimchi

Jedenje fermentirane hrane, kao što je kimchi, omogućuje nam da vratimo ravnotežu dobrih bakterija u crijevima, što zauzvrat pomaže u njihovom jačanju. Također, on poboljšava zdravlje crijeva i cjelokupni probavni sistema.