GUBITAK KILOGRAMA

Mnogi su često u potrazi za brzim načinom da smršave, a sada se čini da bi to mogli postići i dok spavaju.

Teorija koja se širi TikTokom tvrdi da konzumacija jednog jednostavnog sastojka prije spavanja može rezultirati gubitkom kilograma svake noći. Iako zvuči nevjerojatno, korisnici tvrde da ova metoda zaista djeluje.

Jedan od viralnih snimaka, koji je objavila @meaganonline, objašnjava da ovaj trik također potiče rast kose i poboljšava stanje kože. Tajna leži u rižinoj vodi koja ubrzava sagorijevanje masti. Meagan objašnjava da su potrebne samo dvije šoljice vode i tri kašike riže. Rižu je potrebno kuhati 15 minuta, a zatim ocijediti, dok Meagan dodaje i prstohvat soli.

@meaganonline #ricewater #ricewaterforhairgrowth #tiptok #lifehack ♬ original sound - Meagan Gray Hair Genx Goddess
U svom videu, Meagan se poziva na studiju koja sugerira da škrob prisutan u riži pomaže spriječiti nakupljanje masti. Također, tvrdi da rižina voda poboljšava zdravlje crijeva i održava hidrataciju. Prema kreatorici sadržaja, ovaj napitak suzbija apetit i ubrzava metabolizam, a ona također primjećuje značajna poboljšanja u kvaliteti svoje kose.

Kako bi pomogla drugima, Meagan preporučuje konzumiranje 250 ml rižine vode s dodatkom praška za balansiranje hormona prije spavanja. Ovo piće naziva 'čarobnim', tvrdeći da joj pomaže u potpunoj transformaciji tijela.