Puls javnosti broj 10

UNDP-a i USAID-a će sutra objaviti Puls javnosti br. 10, dokument koji pruža sažet pregled ključnih pokazatelja i rezultata istraživanja na jednoj konferenciji za novinare, koja će se održati u četvrtak u zgradi UNDP-a.

Puls javnosti broj 10 se odnosi na razdoblje od marta do septembra 2015. godine.

Jedan od glavnih zaključaka najnovijeg istraživanja pokazuje da je zadovoljstvo građana radom institucija dostigao najniži nivo još od marta 2007. godine.

Nalazi također pokazuju da ekonomski faktori, kao što su nezaposlenost, siromaštvo i korupcija i dalje su glavni problemi na Kosovu. Biće predstavljeni i neki podaci vezani za Specijalni sud čije formiranje najveći broj ispitanika smatra mnogo ili vrlo važnim. Projekt je zajednički finansiran od USAID-a i UNDP-a.

Rezultati koji će biti predstavljeni bazirani su na statističkim analizama ankete Puls javnosti koja je je provedena krajem septembra 2015. godine i uključivala je 1.306 ispitanika.

Poznato je da će Andrew Russell, stalni predstavnik UNDP-a, i James Hope, direktor Kancelarije USAID-a na Kosovu, sudjelovati na ovom događaju, prenosi list "Koha Ditore".